HELP! Ik ga trouwen!

Een blog over trouwen, gasten, +1, koffie op je bruiloft en de altijd prangende vraag hoe je dat allemaal gaat regelen. Hier lees je de trends van 2023 voor koffie op de trouwerij en vertel ik je wie de beste koffie op locatie in Nederland serveert.

Blog koffie op bruiloft op locatie actiefoto boeket
Foto van Allef Vincius via Unsplash

Koffie op je trouwerij

Als je gaat trouwen met een feest, taart, tafelschikking en toebehoren kan het natuurlijk niet ontbreken: koffie op je bruiloft. Want waar mensen samenkomen, wordt er vaak ook koffie geserveerd. Dus als je een trouwerij gaat regelen staat koffie hoog op de wensenlijst in 2023. Maar naast koffie op de bruiloft spelen er nog tal van andere vragen en breekt misschien wel lichtelijk de paniek toe.

Even leek koffie een moeilijk hoofdstuk, maar het is een van de makkelijkere dingen om te regelen. Vooral wanneer je een barista op locatie inhuurt om koffie op je trouwerij te schenken.

Hiep hiep hiep, trouw paniek

Wat begon als een klungelige koffiedate mondt uit in een sterke stroming van liefde, dus een trouwerij aan de rivier. Maar wie gaat dat organiseren? En wat moeten al die gasten op de bruiloft gaan eten en drinken? Wie worden überhaupt onze gasten!? De trouw paniek slaat toe.

Koffie of toch thee, misschien is trouwen toch niet zo’n goed idee. Jawel, maar dit is de welbekende weddingstress. Adem in, adem uit. Het plan is de bruiloft voorzien van goede kunst en catering. Dus als je nog een keer denkt dat de paniek toeslaat, denk dan opnieuw! En neem een bakje koffie, zoals het ook begon. Een goed huwelijk begint met koffie op de bruiloft! 

Ja, ik wil! koffie op mijn trouwerij.

Nederlanders zijn kampioen in koffieleuten. Gemiddeld wordt er in Nederland zo’n 6,5 miljoen liter koffie per dag gedronken. Dat is ongeveer 150 liter koffie per persoon op jaarbasis. Koffie drinken is dus een serieuze zaak, net zoals trouwen. Het is dus niet zo verwonderlijk dat koffie een groot onderwerp is tijdens de voorbereidingen van een trouwerij. Koffie op een evenement in Nederland kan gewoonweg niet ontbreken, behalve op een slaapfeestje. Maar zelfs dan wil iedereen een bakje koffie na de nachtrust.

Trouwen is goed, koffie nog beter

Misschien is trouwen en koffie wel het beste van beide werelden. Het is natuurlijk leuk om deze twee ook van kwaliteit te voorzien. Want koffie kan tegenwoordig op hele mooie wijze geserveerd worden. Barista’s hebben prachtige mobiele koffietrucks waar ze op locatie de koffie kunnen verzorgen. En voor ieder wat wils! De meeste bedrijven die koffie op een bruiloft verzorgen kunnen de mobiele koffietruck naar wens personaliseren. En dat is leuk en helemaal hip! Maar wat is hip? En wat zijn de tradities voor een bruiloft in 2022?

Blog koffie op locatie en persoonlijke trouw toevoeging door barista
Foto van Nandhu Kumar via Unsplash

De komende tradities bij trouwen, een trouwe traditie?

Wordt het oldfashion, in een witte trouwjurk waarvan je bang bent dat hij niet meer past als het zover is? Of wordt het een ‘casual Friday’ aangelegenheid waarbij alles draait om comfort en een zenuwplasje zo gepleegd is. Kies je voor een landgoed en een landelijke trouwlocatie, of wordt het toch het plaatselijke dorpshuis, de sportclub of het schoolplein of aan het water.

Als de trouwkaarten al verzonden zijn, zonder ruzie over wie er wel of niet daggast wordt, kan ik jullie feliciteren. Jullie hebben iets doorstaan waar ook verloofden zijn gestrand. Het bepalen van de daggasten kan je vergelijken met het eerste kampeeravontuur. Waarvan het 7 van de 10 dagen heeft geregend, de tent is gaan lekken en de nabijgelegen winkel geen brood verkoopt.

Eten op een trouwerij!

Over brood gesproken, wat wordt de trend om de weloverwogen gekozen gasten voor te schotelen? Vroeger was het bijzaak, een taart of stukje oranjekoek was genoeg. Tegenwoordig heb je taart met karakter en selecteert het bruidspaar hem op zijn uiterlijk. De zogenaamde upcomming ‘Naked wedding cake’ is een taart zonder jas van marsepein. Hij straalt warmte uit, oogt stoer maar toch ook fruitig. Ware kunstwerken passeren de revue op Pinterest. Hét platform waar je moet zijn voor alles omtrent een bruiloft. Pinterest geeft de trouwtrends gemakkelijk weer door middel van foto’s en linkjes voor meer informatie over dat onderwerp.

Vlekken op de jurk en iedereen kijkt naar het schoonzusje

Het stukje cake is niet meer afdoende. Bruiloften van nu worden groots aangepakt en er wordt jaren voor gespaard. Niet alleen het bruidspaar staat in de schijnwerper, ook de gasten worden in de watten gelegd en moet het een onvergetelijke dag voor hen worden. Maar hoe doe je dat tijdens je eigen bruiloft.

De trouwdag is een dag waarop menig bruid overloopt van de stress.  Regen, Vlekken op de jurk, en wat als de fotograaf foto’s maakt waar je schoonzusje mooier op staat. Of het vriendje van je zus niet aan de zijkant komt staan, terwijl je de klok erop gelijk kunt zetten dat ze volgend jaar niet meer samen zijn. Zoveel dingen die je kunnen afleiden van je eigen geluk en aandacht. Hoe wordt dat tegenwoordig opgelost? Uitbesteden! Huur een barista in om de koffie op de bruiloft te verzorgen. 

Barista Service Nederland
Barista Service Nederland 

Foodtruck met koffie op je trouwerij

Een ceremoniemeester is weer heel gewoon geworden deze tijd. Ook de catering en de koffie op de bruiloft wordt uitbesteed. Omdat trouwlocaties steeds ludieker worden en de mogelijkheden breder, worden foodtrucks en mobiele koffiebars volop ingezet op trouwfeesten. Sommige bruiloften creëren een klein foodtruckfestival. Evenals de taarten er spectaculair uitzien, wordt ook het eten en drinken in stijl geleverd en verzorgd. Echt een dag om nooit te vergeten en lekker veel drinken en eten.

Plaats een reactie