HELP! Ik ga trouwen!

kopi koffie op bruiloft trouwerij
by

Yes I do!

Maar wat do I do? En wie gaat dat organiseren? Wat moeten al die gasten gaan eten en drinken? Wie worden onze gasten? Hoe gaan we dat aanpakken en wat is leuk om te doen? Een bruiloft, voor de een iets om naar uit te kijken en voor de ander een verplicht nummertje. Dit is ook te merken aan de uiteenlopende manieren en locaties die aangeboden worden om een bruiloft te organiseren. Toch wordt er over het algemeen veel aandacht, tijd en geld besteed aan het vieren van een trouwerij. Het is ten slotte ook bijzonder fijn dat je iemand hebt gevonden waarmee je lief en leed mee kan delen, dit mag vastleggen door middel van een trouwbelofte en herinneringen in je hoofd en hart maken.

De komende tradities bij trouwen, een trouwe traditie?

Wordt het oldfashion, in een witte trouwjurk waarvan je bang bent dat hij niet meer past als het zover is? Of wordt het een ‘casual Friday’ aangelegenheid waarbij alles draait om comfort en een zenuwplasje zo gepleegd is. Kies je voor een landgoed en een landelijke trouwlocatie, of wordt het toch het plaatselijke dorpshuis, de sportclub of het schoolplein waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Als de trouwkaarten al verzonden zijn, zonder ruzie over wie er wel of niet daggast wordt, kan ik jullie feliciteren. Jullie hebben iets doorstaan waar ook verloofden kunnen strandden. Het bepalen van de daggasten kan je vergelijken met het eerste kampeeravontuur. Waarvan het 7 van de 10 dagen heeft geregend, de tent is gaan lekken en de nabijgelegen winkel geen brood verkoopt.

Eten op een trouwerij!

Over brood gesproken, wat wordt de trend om de weloverwogen gekozen gasten voor te schotelen? Vroeger was het bijzaak, een taart of stukje oranjekoek was genoeg. Tegenwoordig heb je taart met karakter en selecteert het bruidspaar hem op zijn uiterlijk. De zogenaamde upcomming ‘Naked wedding cake’ is een taart zonder jas van marsepein. Hij straalt warmte uit, oogt stoer maar toch ook fruitig. Ware kunstwerken passeren de revue op Pinterest. Hét platform waar je moet zijn voor alles omtrent een bruiloft. Pinterest geeft de trouwtrends gemakkelijk weer door middel van foto’s en linkjes voor meer informatie over dat onderwerp. Het stukje cake is niet meer afdoende. Bruiloften van nu worden groots aangepakt en er wordt jaren voor gespaard. Niet alleen het bruidspaar staat in de schijnwerper, ook de gasten worden in de watten gelegd en moet het een onvergetelijke dag voor hen worden. Maar hoe doe je dat tijdens je eigen bruiloft. De dag waarop menig bruid overloopt van de stress.  Regen, Vlekken op de jurk, wat als de fotograaf foto’s maakt waar je schoonzusje mooier op staat. Of het vriendje van je zus niet aan de zijkant komt staan zodat je hem er niet af kunt knippen als het uit gaat, want dat gaat niet lang meer duren.. Zoveel dingen die je kunnen afleiden van je eigen geluk en aandacht. Hoe wordt dat tegenwoordig opgelost? Uitbesteden! 
Wellicht kom je net zo ontspannen op de foto als die twee vrolijke noten van hierboven!

Foodtrucks

Een ceremoniemeester is weer heel gewoon geworden deze tijd. Ook de catering en de koffie op de bruiloft wordt uitbesteed. Omdat trouwlocaties steeds ludieker worden en de mogelijkheden breder, worden foodtrucks en mobiele koffiebars volop ingezet op trouwfeesten. Sommige bruiloften creëren een klein foodtruckfestival. Evenals de taarten er spectaculair uitzien, wordt ook het eten en drinken in stijl geleverd en verzorgd. Echt een dag om nooit te vergeten en lekker veel drinken en eten.

Ligt jouw voorkeur bij koffie en wil je dat Kopi Koffie de gasten voorziet van lekkere verse koffie of heb je vragen? Neem gerust contact op.

NIEUW: De mobiele espressobar is te combineren met de Indonesische foodtruck keuken op locatie. In samenwerking met Tafeltje van Java kunnen wij de koffie en het eten geheel in stijl verzorgen, dit alles met een Indonesisch tintje. Ongeacht het weer, deze combi zorgt al voor een warm gevoel en tropische geuren!

Share

Recommended Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *