Koffie op congres

Koffie foodtruck op congres?

Steeds vaker zie je dat de koffie op een congres geregeld wordt door een foodtruck. Een barista die met een mobiele koffiebar de koffie op het congres verzorgt. Het is de ideale oplossing wanneer je aandacht ergens anders moet zijn, maar je de gasten op het congres wel van goede koffie en thee wilt voorzien.

De koffie op het congres als visitekaartje

Congressen zetten de koffietrucks in als visitekaartje voor het evenement. Het congres krijgt een mooie uitstraling wanneer er een mobiele espressobar aanwezig is. Het straalt luxe uit en mensen voelen zich speciaal, en dat is ook.

Ondanks dat er al op veel congressen koffie vanuit een mobiele kar wordt verzorgd, blijft het speciaal voelen. De barista’s nemen de tijd en zorgen voor de koffie op het congres. De meeste koffie foodtrucks zijn prachtig en vullen het evenement aan.

Barista met koffiebar inhuren op congres

Wanneer je de koffie op het congres door een barista laat verzorgen zijn er heel veel mogelijkheden. Zo zijn arrangementen vaak zijn aan te passen naar persoonlijke wensen waardoor de koffie het beste bij het congres past.

De barista’s kunnen zorgdragen voor ontvangt van de bezoekers op het evenement. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de barista bij de ingang neer te zetten en de bezoekers van het congres al bij de deur met koffie te verwelkomen.

Koffie op bijeenkomsten

Koffie is iets wat niet mag ontbreken op een conferentie of congres. Mensen hechten waarde aan verse koffie en thee en ervaren het krijgen ervan als gastvrij. Hierdoor voelen de gasten zich sneller op hun gemak bij een congres. Koffie is dus een goede binnenkomer op bijeenkomsten. Een ontspannen sfeer zit er al snel in waardoor doelen sneller worden bereikt.

Zelf kom ik regelmatig uitnodigingen tegen waar de mogelijkheid tot het drinken van koffie specifiek wordt benoemd. Dit geeft dus aan dat er sterke behoefte is naar het koffiemomentje. Soms wordt het gebruikt als een ontvangst van het event. De aanvang is dan een uur voorafgaand aan het evenement. Mensen kunnen bijkomen van de reis, bijpraten en koffie drinken voordat het congres begint.

Nederland is kampioen in koffieleuten

Koffie is helemaal ons kopje thee en neemt dan ook een belangrijke plaats in ons leven in. Per dag wordt er in Nederland gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie geconsumeerd. Op jaarbasis komt dat neer op zo’n 150 liter koffie per persoon. Uit vele onderzoeken komt naar voren dat er maar weinig mensen zijn die geen koffie of thee drinken. Nederlanders behoren dan ook niet voor niks tot de meest enthousiaste koffiedrinkers van de wereld.

Ook het moment en de beleving geeft mensen een goed gevoel. Koffie is erg toegankelijk, zorgt voor gesprekken en levendigheid. Zoals werkdagen op kantoor bij de koffieautomaat beginnen, beginnen de bezoekers met verse koffie op uw congres.

Espressobar op evenement

De meeste bedrijven kiezen er op een congres voor om een mobiele espressobar in te huren. Je ziet ook wel eens een koffietruck in een bedrijfshal staan. Veelal zijn dit oldtimers, al heb je ze tegenwoordig in alle varianten. Het is afhankelijk van de uitstraling die je op het congres wilt creëren. Natuurlijk is de ruimte ook bepalend voor welke soort mobiele koffiebar er gekozen wordt.

Hoe duur is een koffiebar voor een congres

De prijzen van een mobiele koffiekar op een congres zijn afhankelijk van meerdere factoren. Vaak is het mogelijk om van tevoren een vaste prijs af te spreken. De meeste mobiele koffiekarren kiezen ervoor om per dagdeel een vast bedrag te kiezen. Wanneer een congres meerdere dagen duurt kan het zijn dat de kosten omlaag gaan. Dit komt omdat de spullen kunnen blijven staan, het tijd en moeite scheelt en het veelal prettiger werkt voor de barista.

Een extraatje bij de koffie op het congres

Een extra mogelijkheid die meerdere bedrijven aanbieden is het inhuren van extraatjes. Zo is het natuurlijk leuk om een gepersonaliseerd taartje bij de koffie te schenken. De keuzes van de hapjes, de kleur bekers of de soorten koffie aan congres aan te passen.

Maar ook bieden sommige barista’s aan om te zorgen voor de aankleding. Het is erg handig wanneer er wat stoelen, bankjes en statafels bij de koffie uitgifte staan. Het is direct aangekleed, het congres ziet er leuk uit en alles blijft overzichtelijk.