Koffie bij bedrijfsopening of winkelopening

Mobiele koffiebar bij bedrijfsopening of winkelopening

Heb je binnenkort een bedrijfsopening waar je koffie op locatie wilt schenken door een echte barista? Veel bedrijven en winkels vieren de opening van een nieuw pand met een mobiele koffietruck. Het is een ideale oplossing om een mobiele koffiebar bij je bedrijf of winkelpand te laten komen.

Het is de ideale reclame voor een bedrijf dat de aandacht op een verbouwing of een nieuw pand wil richten. Een barista die op locatie luxe koffie’s, cappuccino’s en thee voor de bezoekers maakt is natuurlijk een fantastische binnenkomer.

Waarom koffie bij bedrijfsopening een goed idee is

De meeste bedrijven hebben wel een koffiezetapparaat, maar voor grotere hoeveelheden koffie in korte tijd zetten zijn de meeste apparaten minder geschikt. Het is een stressvolle klus om zelf voor de koffie en thee te zorgen tijdens de opening van je bedrijf. Terwijl je juist de aandacht wilt leggen bij andere dingen om te zorgen voor een goede klantenbinding, wordt je hoofd steeds roder wanneer je koffiezetapparaat weer moeilijk doet.

Wanneer je koffie door een barista op locatie laat verzorgen weet je zeker dat het goed gaat. Je hebt geen slapeloze nachten en tijdens de opening zelf kun je jouw bedrijf of winkelpand beter vertegenwoordigen door écht aanwezig te zijn.

Koffietruck als visitekaartje op je bedrijfsopening

Naast de stress die je je jezelf bespaart door een barista in te huren, fungeert een koffietruck ook nog eens als visitekaartje voor je bedrijfsopening. Voor die tijd kun je de aandacht voor je nieuwe pand vragen door te laten weten dat er een koffietruck aanwezig zal zijn. Je kunt bijvoorbeeld via social media laten weten wanneer de opening is, gevolgd door een foto van heerlijke verse koffie uit een espressomachine. Of de foodtruck zelf waar de koffie op locatie mee wordt verzorgd.

Verschillende mobiele koffiekarren bij winkelopening

Ondanks dat er veel mobiele koffiekarren zijn, blijft het speciaal wanneer er op locatie luxe koffie wordt geschonken. Er zijn ontzettend veel verschillende mobiele koffiekarren, en ieder daarvan is even eigen en uniek. Hierdoor is er altijd wel een koffietruck die goed aansluit bij jouw bedrijfsopening. Er zijn strakke koffiekarren, oldtimers en bakfietsen. En iedere koffiekar straalt zijn eigen charme uit. Vaak is het ook mogelijk om de koffie op locatie te personaliseren, zodat het aansluit bij de soort bedrijfsopening.

Personaliseren van koffie op locatie bedrijfsopening

Er zijn leuke opties om de koffie op locatie op een gepersonaliseerde manier te verzorgen. Je kunt bijvoorbeeld een banner met reclame bij de mobiele koffiebar hangen, of de koffiebekers van reclame voorzien. Wat ook wel eens gedaan wordt is het schenken in kop en schotel, vooral bij luxere evenementen op bedrijfsopeningen is dit een veelvoorkomende keuze. Daarnaast wordt de mobiele koffiekarren ook wel gepresenteerd in de kleur en huisstijl van het bedrijf. Op deze manier kan de opening van het bedrijf of winkelopening een hele goede start zijn, wat zorgt voor mooie reclame en klantenbinding in de toekomst. Omdat je met dat extra beetje jouw bedrijf weet te onderscheiden met unieke koffie op locatie.

Barista op locatie

Wanneer er koffie uit een mooie expressomachine op locatie wordt geserveerd is dat heel erg leuk. Over het algemeen is de koffie van de mobiele koffiebarren heerlijk, de barista’s weten dan ook alles over koffie. En niet alleen de smaak is goed, ook de kunstwerkjes zijn om over naar huis te schrijven. Latte art bijvoorbeeld! Wie lust er nou geen hartje!

Soms heb je zelf iemand in je netwerk die ook goed koffie kan zetten. Dan is het leuk om een mobiele koffiebar te huren zonder barista. Je laat dan alles op de locatie van de bedrijfsopening bezorgen, maar levert zelf de barista aan. Dan is het bedrijfsfeestje direct gepersonaliseerd! Dat is natuurlijk een leuke manier om de winkelopening met koffie op locatie te vieren.

Kosten koffie bij bedrijfsopening

De kosten voor de koffie op locatie tijdens een bedrijfsopening, verbouwing of winkelopening verschillen. Wat voor feestje je ook viert, vaak wordt er gekeken naar het geschatte aantal dat de bedrijfsopening zal bezoeken. Daarnaast verhuren de meeste barista’s hun levering per dagdeel of aantal uren. Een enkeling zal achteraf kosten gaan berekenen op verschillende manieren. Het fijnste voor iedereen is meestal wanneer er een vast bedrag voor alle diensten en koffie op de opening wordt afgesproken. Dan komt niemand voor verrassingen te staan.