Jura e4 review

In de blog vind je de beoordeling van de Jura e4 en alle specificaties die je nodig hebt om te kunnen kiezen welke bonenmachine jij moet kopen. Na het lezen van de review weet jij of de Jura de beste volautomaat koffiemachine is voor jou en vind je de beste prijzen van dit moment.

De beoordeling, specificaties en prijzen van de Jura bonenmachine.

beste koffiemachine 2023 jura e4 black
Foto via Jura.com

Jura E4 volautomaat koffiemachine

Deze Jura e4 volautomaat koffiemachine haalt het beste uit je koffiebonen. De Jura doet waar hij voor gemaakt is en haalt de puurste smaken naar boven. Deze Jura kan geen melkspecialiteiten maken, maar is daardoor extra sterk in de essentie: de beste pure koffie. Op deze pagina de Jura E4 Review, met de prijzen, beoordelingen en specificaties.

Jura volautomaten staan bekend om het karakteristieke uiterlijk. En deze Jura e4 doet ook echt wat hij met zijn strakke design uitstraalt: het zetten van de lekkerste bonenkoffie voor thuis.

Is de Jura e4 geschikt voor jou?

Deze volautomaat koffiemachine van Jura is vooral gericht op de essentie van koffie. Hij kan het beste uit de koffiebonen halen. Beschikt over inventieve opties, maar het schuimen van melk is hier niet een van. De Jura e4 is geschikt voor de echte koffieliefhebber, zij die haar koffie zwart drinkt of met een scheutje melk. Cappuccino’s maken kan deze bonenmachine niet.

Specialiteiten van de e4

De Jura e4 heeft veel specialiteiten voor de pure koffie. Deze volautomaat maakt het mogelijk om vijf verschillende koffie’s te zetten. Ook heeft de bonenmachine een extra functie, namelijk: heet water. Hierdoor is het mogelijk om in korte tijd ook een bakje thee te kunnen zetten. Maar ook wanneer je houdt van een Americano kan je met de e4 gemakkelijk een scheutje water bij je koffie doen.

De opties die de Jura e4 volautomaat koffiemachine aanbiedt zijn:

 • Espresso
 • 2 x espresso (dubbele espresso)
 • Koffie
 • 2 x koffie
 • Heet water

Bekijk hier alle Jura volautomaat koffiemachines

Pluspunten van de Jura E4

Wat als eerste opvalt aan de koffiemachine volautomaat is dat hij stevig aanvoelt. Het uiterlijk van een Jura is vrijwel altijd een van de pluspunten, maar deze Jura E4 Piano editie vind ik een van de meest solide koffiemachines.

De e4 is eenvoudig te bedienen. Dit maakt hem zeer gebruiksvriendelijk! Het is erg simpel om een verse koffie met deze volautomaat te zetten. In een handomdraai heb je de koffiemachine zo ingesteld dat je favoriete koffie in een korte tijd klaar is.

Dit koffiezetapparaat heeft een mooie en ruime bonenreservoir. En ook water hoef je niet om de haverklap bij te vullen. Met zijn 1,9 liter capaciteit is het een van de bonenmachines die over een groot waterreservoir.

Inhoudelijk stijgt de Jura e4 boven alle koffiemachines volautomaten uit. Hij heeft stalen maalschijven en geen mesjes. Dit is zeker te merken aan de kwaliteit van de gemalen koffie. Ook is het aangenamer in het geluid. Wetende dat stalen maalschijven lang meegaan maakt mij helemaal blij.

Een leuke bijkomstigheid is de WiFi-verbinding. Hiermee kan je via bijvoorbeeld een smartphone de instellingen bekijken, je favoriete koffie selecteren en hem aansturen.

Pluspunten op een rij

 • Solide koffiemachine
 • Eenvoudige bediening
 • Ruime bonenreservoir
 • Groot waterreservoir van 1.9 liter
 • Strak design
 • Heet water optie
 • Stalen maalschijven
 • WiFi-verbinding

Minpunten Jura E4

De minpunten van de Jura e4 zullen de kwaliteit van deze volautomaat koffiemachine niet naar beneden halen. Toch kan het grootste minpunt een dealbreker zijn wanneer je een verfent cappuccinodrinker bent. Want de Jura e4 kan namelijk geen melk schuimen. Wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine waarbij je aller in één hebt, is dit gewoonweg niet een geschikt apparaat voor jou. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om de melk extern op te schuimen.

Naast dat deze bonenmachine van Jura geen optie biedt voor het schuimen van melk, is hij wel aan de prijs. Hij zal lang meegaan en uiteindelijk haal je het geld eruit, maar het is een serieus bedrag wat je in één keer moet neerleggen.

Minpunten op een rij

 • Kan geen melkspecialiteiten maken
 • Prijs

Belangrijke specificaties

De Jura e4 volautomaat koffiemachine schrijft eigenlijk al zijn eigen review, toch zet ik de belangrijkste specificaties nog even voor je op een rij. Het zijn namelijk de algemene specificaties waardoor je sneller een keuze kunt maken.

 • Volautomatische koffiemachine
 • Geïntegreerde bonenmaler
 • Stalen maalschijven
 • Schacht voor gemalen koffie
 • Uitloop voor heet water
 • Vaatwasmachine bestendige lekbak en koffiedik bak
 • WiFi verbinding met het thuisnetwerk

Onderhouden en reinigen van de e4

Het onderhouden van de Jura e4 werkt vrijwel hetzelfde als de meeste volautomaten een reinigingsprogramma verlangen. Je haalt de residukoffiebak en de waterbak eruit om te legen. Het verwijderen van deze opvangbakken gaat zeer makkelijk. Door hem iets te liften en naar je toe te trekken koppelt hij zichzelf al los.

Het is handig om de residubak te legen wanneer de koffiemachine nog aan staat. Deze Jura volautomaat houdt namelijk bij hoeveel keren er koffie in is geleegd. Wanneer je de residubak verwijdert zal hij zichzelf weer resetten en op nul zetten, heel handig! Nu kun je de bakken legen en afspoelen met warm water.

Ontkalken en periodiek reinigen van de Jura

Het periodieke reinigen en schoonmaken wordt ook automatisch door de Jura e4 aangegeven. De volautomaat geeft na 180 kopjes koffie (of 80 spoelingen) aan dat de automatisch reiniging wordt aangeraden. Het automatische programma duurt ongeveer 20 minuten. Het enige wat je hoeft te doen is het afvalwater opvangen wanneer hij de zetgroep schoonmaakt. Mijn advies is om goede reinigingsmiddelen te gebruiken. Zowel de kalkreiniging als de algemene reiniging van het apparaat is belangrijk voor het onderhoud. Zo gaat de machine lang mee.

Conclusie Jura E4 Review: Kopen of niet kopen

De Jura e4 volautomaat koffiemachine heeft mij erg enthousiast gemaakt. Verse koffie zetten van vers gemalen bonen wordt zelden zo goed gedaan. Dankzij de hoge kwaliteit van een vernieuwde zetgroep weet hij alles uit de koffie te halen. Het is een bonenmachine die zeker geschikt is voor de echte koffieliefhebber.

Doordat hij puur en alleen zwarte koffie kan zetten is hij zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer je ook wel eens cappuccino’s of latte macchiato’s wilt maken is het een gemis. Het is natuurlijk niet ideaal om meerdere apparaten in gebruik te nemen omdat je melkspecialiteiten wilt maken.

Prijs Jura E4 bonenmachine

Het is een serieus bedrag wat je moet neerleggen voor deze volautomaat. Kwalitatief gezien is hij het zeker waard. Maar de keuze om zoveel geld aan een koffiemachine uit te geven kan ik niet voor een ander maken. Als eindconclusie kan ik zeggen dat ik het een zeer kwalitatieve en gebruiksvriendelijke volautomaat vindt. Wellicht een van de beteren die ik ben tegengekomen. Vooral voor de zwarte koffieliefhebber is het een koop om te overwegen.

Top 3 beste volautomaat koffiemachines

Bekijk op deze pagina de top 3 beste volautomaat koffiemachines 2024. Daar staan alle belangrijke specificaties, plus- en minpunten en specialiteiten op een rij.

Of ga hier direct naar de winkel om de beste volautomaat koffiemachines in huis te halen!

Plaats een reactie