Beste koffiespots in Nederland

Koffiespots Zuid-Holland

Zuid-Holland is gelegen aan onze mooie Noordzeekust en heeft de beste beste koffiespots in Nederland. De provincie is gelegen in het Westen is bij uitstek een perfecte plek voor een leuke koffiestek. Zuid-Holland kent meerdere grote steden, waarvan Rotterdam de grootste is. Goede koffiespots in Zuid-Holland vind je door de hele provincie. De beste koffiespots vind je zowel in de grote als kleinere steden. De hoofdstad van de provincie Zuid-Holland is Den Haag.

De meeste koffie komt binnen in Antwerpen haven, maar ook Rotterdam is natuurlijk een belangrijke doorvoer van alle producten. Waaronder werelds beste koffie. Maar na deze reis van de koffieboontjes over water, belandt hij in de leukste koffiespots van Nederland. Zuid-Holland kent veel leuke koffiespots. Op deze pagina vind je de beste koffiespots van Zuid-Holland en kun je lezen waar je de beste koffie van Nederland kunt drinken.

Drechtsteden Zuid-Holland

Deze provincie in het westen heeft de meest dichtstbevolkte steden. Doordat de provincie aan de Noordzeekust ligt heeft het belangrijke havens, waaronder Rotterdam Haven een van de grootste en belangrijkste havens van de wereld is. De haven van Rotterdam is lange tijd de grootste haven van de hele wereld geweest. Inmiddels is deze plek ingenomen door Shanghai. In de buurt van Rotterdam liggen de Drechtsteden. De zeven buurgemeenten: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en als laatste kwam daar nog Hardinxveld-Giessendam bij. De Drechtsteden in Zuid-Holland kennen veel goede koffiespots. Op deze pagina vind je de beste koffiespots in Zuid-Holland.

Beste koffiespot Dordrecht

In Dordrecht zijn leuke koffiespots te vinden, maar de beste koffiespot vind je in de Vriesestraat te Dordrecht. Hier zit de Stadsbranderij Dordrecht, ook wel het proeflokaal genoemd. Dit is een van de leukste en beste koffiespots om te genieten van een verse koffie gezet met eigen gebrande koffiebonen.

Eigen gebrande koffiebonen van Stadsbranderij Dordrecht

De koffiespot ‘Stadsbranderij Dordrecht’ zet heerlijke koffie’s, espresso’s en cappuccino’s van verse koffiebonen die ze zelf branden. De koffie is duurzaam, eerlijk en biologisch geteeld. Alle koffie wordt met zorg uitgekozen en afkomstig van de beste en hoogst kwalitatieve koffieplantages.

De koffiebonen kun je ook los kopen, want ze hebben namelijk een kleine winkel in hun koffiezaak. Super leuk! Hier vind je allerlei soorten eigen gebrande verse koffiebonen, theesoorten en koffieaccessoires om te kopen. Leuke souvenirs met een heerlijke nasmaak van de beste koffiespot in Dordrecht!

Wat ook leuk is; de eigenaren en het team van deze koffietoko zijn te gek. Hele leuke mensen met passie voor koffie en liefde voor de zaak. En dat proef je!

High tea Dordrecht

Voor een High tea kun je ook goed terecht bij De Stadsbranderij. Zij verzorgen namelijk de lekkerste high tea van Dordrecht. Wanneer je in Zuid-Holland bent is dit de beste koffiespot van Dordrecht voor zowel koffie als heerlijke gebakjes en verse koeken. Wil je gewoon genieten van een bakje goede koffie en een lekker taartje erbij? Stadsbranderij Dordrecht heeft de vitrines elke dag gevuld met heerlijke vers gebakken taarten en koek.

Je vindt de beste koffiespot aan de Vriesestraat 75a in Dordrecht, Zuid-Holland.

Voor de High tea kun je het beste even reserveren. Meer gegevens vind je op de website Stadsbranderij Dordrecht.

Beste koffiespots Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland. Het is een veelzijdige provincie met als (misschien ietwat verrassende) hoofdstad Haarlem. Vaak wordt gedacht dat Amsterdam de hoofdstad is van Noord-Holland, en Noord-Holland niet de provincie van Amsterdam is. En Amsterdam gewoon een provincie op zich, maar dat is niet zo. Wat wel zo is, is dat Amsterdam de hoofdstad van Nederland is. En in Amsterdam vind je de beste koffiespots van Noord-Holland.

De beste koffiespot Amsterdam Noord-Holland
Foto van Liam McGarry via Unsplash

Stadsregio Amsterdam

De Noord-Hollandse provincie kende in 2020 maar liefst 2.879.527 inwoners. De Stadsregio Amsterdam wordt gevormd door 15 gemeentes. De grootste luchthaven van Europa ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Schiphol luchthaven staat in de top 3 drukste luchthavens van Europa. Naast koffieleuten, gebeurt er dus nog veel meer in en om Amsterdam. Schiphol (AMS) ligt zo’n 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam af.

Wil je de drukte ontvluchten tijdens je reis, maar wel genieten van het Amsterdamse stadsleven? Dan weet ik de leukste en beste koffiespots van Amsterdam voor je opgeschreven. Je vindt ze op deze pagina.

Beste koffiespot Amsterdam

Een van de beste koffiespots van Amsterdam is Blend coffee&wine. Blend is een hele fijne koffietent om de beste koffie’s te drinken. Het is gelegen aan de Oranje-Vrijstraatkade en het is er heerlijk vertoeven. Het grote terras met uitzicht op het water laat je onbezorgd genieten. Dit is de beste koffiespot in Amsterdam om je gedachten te verzetten, een beetje mensen kijken die een gek hondje uitlaten of veertjes oprapen. Deze koffiespot is perfect gelegen om alleen nog maar voor de lekkerste koffie te hoeven bewegen.

De beste koffie uit Rome in Amsterdam

De koffiespot Blend in Amsterdam serveert koffie uit Rome. Deze Italiaanse koffie is een Buscaglione koffie. De beste koffie uit Rome voor de espresso-blend bestaat uit een mix (blend) van 90% Arabica koffiebonen en 10% Robusta koffiebonen. Het merk Buscaglione is een echt familiebedrijf en brandt al sinds 1899 de beste koffie.

De half-automaat pistonmachine voor de beste Amsterdamse koffie

De leuke koffiespot Blend maakt in Amsterdam gebruik van halfautomaat koffiemachines. De pistonmachine is van het merk La Marzocco, een koffiemachine die de beste koffie kan zetten. Want niet alleen een mooie locatie in Amsterdam zorgt voor de beste koffiespot. Ook de koffiebonen, manier van koffiezetten en de machines dragen bij aan een goed bakje koffie. Met de pistonmachine die Blend gebruikt weten zij in ieder geval de beste espresso’s, lungo’s, cappuccino’s en andere koffiespecialiteiten voor je te zetten.

Aarzel dus niet en neem een kijkje (en natuurlijk een bakje) bij de leukste koffiespot van Amsterdam. De barista’s weten allemaal van aanpakken en zijn bevlogen koffiekenners.

Meer informatie vind je op de website van Blend coffee&wine.