Beste koffiespots in het buitenland

Beste koffiespots buitenland dorp heuvels
Foto via Unsplash van Olya P

Koffie in België

De koffiecultuur in België kent vele overeenkomsten met die in Nederland. Je vindt dan ook heel veel koffiespots in Nederland en België. Toch hanteert België ietwat andere gebruiken rondom het drinken van koffie. Belgen zijn over het algemeen echte fijnproevers. Net zoals bier wordt in België de koffie serieus genomen. Hierdoor vind je veel kwalitatief goede koffie in de leuke barren en restaurants die België kent. Ben je van plan om naar België te gaan en wil je ergens koffiedrinken? Op deze pagina lees je een aantal tips om lekkere koffie op de leukste plaatsen in België te gaan drinken! Zo weet je waar jij moet zijn voor de beste koffiespots van de buren.

De beste koffiespots in België

Doordat de Belgen echte fijnproevers zijn vind je hier ontzettend veel goede koffiespots. Maar welke koffiespot in België is nou de beste? Waar je het leukste kan koffiedrinken is soms nog wel belangrijker dan de smaak. Want België is zo’n leuk en mooi land waardoor de koffie direct al wat lekkerder smaakt. De beste koffiespots van onze zuiderburen net over de grens zijn soms verscholen maar ook wijd verspreid en bekend. De leukste koffietenten bieden vaak ook een ruim assortiment aan speciaalbieren, iets wat de Belgen als de beste kunnen brouwen. Na het eten wordt er vaak een koffie of een biertje als toetje genuttigd, de op zijn Belgisch gezegde “café digestif”.

Huizen dorp Zuid-Limburg bij beste koffiespot België
💜 Foto van May ~ model Evelien

Sippenaeken, voorbij Zuid-Limburg

Op een steenworp afstand van de Nederlandse grens ligt het Belgische plaatsje Sippenaeken. Tijdens een vakantie in het heuvelige Zuid-Limburg belandde ik ineens in het pittoreske plekje Sippenaeken. Verscholen tussen de heuvels en mooie uitzichten, vlakbij het Zuidelijkste puntje van Nederland ligt het restaurant Auberge Le Barbeau. Dè plek om je wandeling te onderbreken en een heerlijk bakje koffie te drinken.

Beste koffiespots Provincie Luik, België

Deze heerlijke koffiespot in de Provincie Luik doet meer dan koffie. Hier kun je ook terecht voor heerlijke maaltijden en dient het tevens als pension. Daarnaast zijn er ook nog een aantal vakantiehuizen te huur. Maar alleen een bakje koffie voelt als een volwaardige vakantie op het heerlijke terras. Is het slecht weer, dan kun je hier ook heerlijk binnen zitten. Het raampje bij de WC’s biedt uitzicht op het uitzichtpunt; het hoogste punt van Nederland en tevens het drielandenpunt. Uit eten is ook zeker een aanrader! Hoe het menu wordt bekend gemaakt is al een hele beleving op zich. Heb je gegeten, vergeet dan niet het lekkerste bakje koffie in de Provincie Luik te nemen. Wil je je vakantie nog even doorzetten, kijk dan eens welke beste volautomaat koffiemachines er te koop zijn.