Koffie op bruiloft

Koffie op bruiloft

Ga je binnenkort trouwen en wil je verse koffie op je bruiloft? Er zijn heel veel mobiele foodtrucks die de koffie op jouw trouwerij kunnen verzorgen. Een barista die alle gasten voorziet van een lekker bakje verse koffie, cappuccino, latte macchiato of thee. Inmiddels is het eerder regel dan uitzondering. Veel mobiele koffiekarren zijn dan ook gespecialiseerd om de koffie voor een bruiloft te verzorgen.

Waarom koffie foodtruck op je bruiloft

Een van de redenen om een koffie foodtruck op je bruiloft in te huren is het mooie plaatje. Veel mobiele koffiekarren zien er fantastisch uit en zijn een echte eye-catcher op je trouwerij. Er zijn oldtimers, koetsen, karren, barrels en mobiele koffie bakfietsen te huur. Tegenwoordig is niks meer te gek. En dit is natuurlijk te gek voor op je trouwerij!

De trouwfoto’s met de mobiele koffietruck

Veel van de mobiele koffiebarren zijn alleen al een lust om naar te kijken. De koffiekar fungeert dan ook direct als aankleding van je bruiloft. Het is niet alleen een visitekaartje voor het moment zelf, maar ook na die tijd. Denk bijvoorbeeld aan alle trouwfoto’s waar de mobiele koffietruck ook op staat. De meeste bruidsparen nemen dan ook even extra de tijd om met de koffietruck op de foto te gaan.

Een bruiloft organiseren

Het valt niet mee om een bruiloft te organiseren. Ben je er eindelijk samen uitgekomen welke daggasten je uitnodigt, moet je alweer nadenken over de catering. De trouwtrends zijn dit jaar verre van tafelschikking en stiptheid. Er zijn telkens meer mensen die een klein foodfestival creëren op hun bruiloft.

Het heeft een groot voordeel wanneer gasten zelf hun eten en drinken af kunnen halen en de persoonlijke sfeer er direct in zit. Kortom, een goed verzorgt trouwfeestje waar nog lang over nagepraat wordt. Naast de koffie op de bruiloft worden dan ook vaak meerdere foodtrucks ingehuurd.

Bruiloft personaliseren met koffie

De gasten ontvangen met een barista die verse koffie en thee op je bruiloft zet is heel leuk. Nog leuker is dat je het soms kunt laten personaliseren zodat het aansluit op jouw trouwerij. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een printje of tekst op de koffiebekertjes. Of de taart bij de koffie voorzien van tekst.

Sommige barista’s zorgen namelijk niet alleen voor de gasten met hun mobiele espressobar. Ze kunnen het terrein mooi aankleden en voorzien van een persoonlijke touch. De smaken thee, of speciale koffie’s die geschonken worden. Het zijn allemaal mogelijkheden die je in overleg kunt laten personaliseren voor je bruiloft.

Zonder barista koffiebar op de trouwerij

Je kunt er ook voor kiezen om zelf iemand de koffie op je trouwerij te schenken. Wanneer je zelf een barista kent of weet is dit natuurlijk ook een leuke optie. Er zijn diverse mobiele koffiekarren en foodtrucks die de espressomachine zonder barista verhuren. Zo kun je jouw trouwerij nog een persoonlijker tintje geven.

Kosten mobiele koffie op je bruiloft

Het is een afweging die je moet maken hoe hoog je de kosten voor koffie op je bruiloft wilt maken. Op het eerste gezicht kan het een flink bedrag lijken, maar wanneer je per persoon gaat berekenen kan het best meevallen. Veel organisaties die de koffie al bij het totaalpakket in hebben zullen niet zulke luxe koffie hebben. Terwijl er een flink bedrag voor gerekend wordt. Dit is alleen minder goed te zien door het totale bedrag.

De waarde van de koffie foodtruck

Afhankelijk van je wensen en voorkeuren kan een mobiele koffiekar op je bruiloft een goede prijs geven. Omdat de koffie foodtrucks er al geweldig uitzien kunnen er andere dingen achterwege gelaten worden, zoals aankleding of ontvangt van de gasten. Voor een klein bedrag is het mogelijk om dit met de barista af te spreken. Soms is het ook al bij de prijs inbegrepen.