Review De’Longhi Dinamica

De De’Longhi Dinamica, een van de beste volautomaat koffiemachines 2023. Tijdens deze review keren we de bonenmachine binnenstebuiten en neem ik je mee in de beoordeling. Je vindt alle specialiteiten, de plus- en minpunten, lees je of de volautomaat de beste koffiemachine voor jou is en hoe je hem kunt onderhouden.

De’Longhi Dinamica (ECAM350.55)

Met deze uitgebreide De’Longhi Dinamica Review kan jij snel kiezen of deze bonenmachine bij je past. De volautomaat koffiemachine van De’Longhi is een pareltje voor de cappuccino liefhebbers. Hij is ontwikkeld om melkspecialiteiten mee te maken, en dat is aan alles te merken. De De’Longhi Dinamica staat behoort dan ook zeker in het rijtje ‘beste volautomaat koffiemachine 2023’ thuis.

Hij is vriendelijk in gebruik en heeft veel handigheden die het maken van een cappuccino vlot laten verlopen. De verse bonenkoffie is al een traktatie op zichzelf. Met de beste kwaliteit voor het schuimen van melk is de cappuccino op alles vlakken een genot.

De bonenmachine beschikt over een dubbel verwarmingssysteem. Dit is een groot pluspunt voor de volautomaat. Hierdoor is met deze De’Longhi Dinamica een cappuccino binnen enkele secondes gezet. Dankzij dit verwarmingsysteem kan de volautomaat zowel het water als de melk gelijkertijd opwarmen.

Beste volautomaat koffiemachine 2022 De'Longhi Dinamica bonenmachine
Foto via delonghi.com

Is de De’Longhi Dinamica geschikt voor jou?

De De’Longhi Dinamica ECAM350.55 is geschikt voor vrijwel iedereen die cappuccino’s met een volautomaat wil maken. Deze volautomaat koffiemachine is daar een van de beste machines voor op dit moment. Het mooie van de bonenmachine is dat De’Longhi zeker niet heeft bespaard op het koffiezetten zelf. Want ook de bonen worden op een goede manier gemalen en zet het koffiezetapparaat een hele goede zwarte koffie of espresso. Hij behoort dan ook anno 2023 tot een van de beste volautomaten koffiemachines die er is.

Specialiteiten De’Longhi Dinamica

Dat de volautomaten van De’Longhi goed zijn in cappuccino’s is te merken. Het blijft dan ook een grote specialiteit van deze bonenmachine. Dat hij naast de kwalitatief hoge melkspecialiteiten ook goed is in het maken van zwarte koffie, maakt hem een van de betere volautomaten die er op dit moment te koop zijn.

Dankzij de zelfreinigende functies is het een prettige machine om mee te werken. Gemak dient de mens, maar ook het onderhoud is belangrijk om zo lang mogelijk te genieten van de volautomaat.

De specialiteiten die je met de De’Longhi Dinamica ECAM350.55 kunt zetten zijn:

 • Espresso
 • Koffie
 • Grote koffie
 • Cappuccino
 • Latte Macchiato
 • Caffè Latte
 • Flat White
 • Warme Melk

Pluspunten

Een van de eerste pluspunten wat direct opvalt is het melk opschuimsysteem. De’Longhi bekende LatteCrema systeem is ook bij deze volautomaat aanwezig. Met verbeteringen op de voorgangers laat de volautomaat zien dat het maken van cappuccino’s het kwaliteitskenmerk van deze reeks De’Longhi koffiemachines.

Wat ook erg fijn is aan het apparaat zijn de automatische reinigingssystemen. Wanneer je klaar bent met het maken van een cappuccino, kan de machine zichzelf gaan reinigen. Dit is handig, gebruiksvriendelijk en zeer goed voor het onderhoud.

Terwijl de melk wordt verwarmd kan de machine het water ook verwarmen. Dit komt doordat De’Longhi een dubbel verwarmingssysteem in de bonenmachine heeft gebouwd. Dit maakte het zetten van een cappuccino of latte macchiato zeer aangenaam.

Het was even wennen om het LCD display te bedienen, maar eenmaal onder de knie was het prettig in gebruik. Bovendien vind ik het er leuk uitzien en leest het makkelijk af. De voorkeursinstellingen voor bijvoorbeeld je favoriete koffie zijn hier snel in te snellen en gebruiken.

Deze volautomaat heeft een groot bonenreservoir, dit vind ik erg fijn. Het is soms wat vervelend om van alles te ondernemen voordat je een koffie kunt zetten. Dankzij het grote bonenreservoir van de machine gebeurt dit minder snel. Ook de watertank is groot en heeft ruimte voor 1.8ml in zijn waterreservoir.

Wanneer je ook gebruikt wilt maken van koffie die al is gemalen is dat mogelijk. Dit vind ik een mooi pluspunt, want soms wil je ook wel eens gemalen koffie proberen. Deze volautomaat maakt dat mogelijk met een schacht waar de gemalen koffie in kan.

Als laatste vind ik het zeker noemenswaardig om in deze review te schrijven dat deDinamica ook over een heet waterfunctie optie beschikt. Deze gebruik te toch wel snel wanneer je een bakje thee wilt hebben, een Americano wilt maken of je visite een koffie een beetje te sterk vindt.

Alle pluspunten op een rij

 • LatteCrema systeem (melk opschuimsysteem)
 • Automatisch reinigende melksysteem
 • Dubbele verwarmingssysteem
 • LCD Display
 • Voorkeursinstellingen geheugen
 • Ruim bonenreservoir (300 gram)
 • Groot waterreservoir (1.8ml)
 • Gemalen bonenkoffie schacht
 • Heet waterfunctie

Minpunten

Het is niet voor iedereen een minpunt, maar ik loop er wel eens tegenaan. De vele mogelijkheden die de machine biedt maakte mij soms aan het duizelen. Hierdoor lijkt het koffiezetten een ingewikkelde klus. Dit is een kwestie van tijd en gewenning.

Het is soms wat onhandig wanneer je snel wilt, maar niet je favoriete koffie gaat kiezen. Maar dit is een luxe probleem. Net zoals wanneer er iemand anders koffie wilt zetten, maar jij er niet bent. Het instructiebriefje wordt dan een beetje langer.

Minpunten op een rij:

 • Door de vele knoppen en opties kan hij ingewikkeld ogen

Belangrijke specificaties

De De’Longhi Dinamica ECAM350.55 is een volautomaat koffiemachine die ontzettend goed is op meerdere vlakken. Het merk staat bekend om de goede cappuccino’s die je ermee kunt zetten. Deze uitvoering heeft de machine zichzelf zeker overtroffen. Dat De’Longhi als een van de beste melk kan schuimen blijkt uit alle cappuccino’s.

Dat je deze cappuccino met een druk op de knop kunt zetten is helemaal mooi meegenomen. Gezien de machine er ietwat ingewikkeld uitziet is het fijn om je favoriete koffie onder één knop te kunnen zetten.

De optie voor heet water vind ik een belangrijke specificatie om te benoemen. Hier is zeker gebruik van gemaakt. Een bakje thee voor de visite, of een scheutje water omdat hij wat te sterk is. Of de klassieke Americano, omdat hij heerlijke espresso’s zet.

Eenmaal klaar met de koffie dan kan deze koffiemachine zichzelf reinigen. Het geautomatiseerde schoonmaak-systeem voor de melk biedt gemak, maar zorgt ook voor een lange levensduur.

Alle specificaties nog even op een rij:

 • Volautomatische koffiemachine
 • Melkspecialiteiten met één druk op de knop
 • Geintegreerde bonenmaler
 • Schacht voor gemalen koffie
 • Heet water optie
 • Temperatuurcontrole
 • Geautomatiseerd schoonmaak-systeem voor het melkreservoir

Onderhoud en reinigen De’Longhi Dinamica

Het is belangrijk om de DeiLonghi Dinamica ECAM350.55 goed te onderhouden, dit doe je door hem op tijd te reinigen en ontkalken. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze volautomaat koffiemachine, maar dit advies geldt voor alle volautomaten.

De volautomaat koffiemachine van De’Longhi heeft meerdere reinigingsprogramma’s. Als eerste is het raadzaam om de machine dagelijks te reinigen. Hiermee bedoel ik dat je de restwaterbak en de residubak (de bak waar de gebruikte koffie in opgevangen wordt) leegt en afspoelt. Het afspoelen kun je het beste doen met warm water.

De bonenmachine heeft een automatisch reinigingssysteem voor het melkgedeelte. De volautomaat spoelt na het bereiden van de melk alle slangen door. Het melkreservoir kan eenvoudig losgekoppeld worden. Mijn advies is deze ook regelmatig om te spoelen.

De periodieke reinigingsbeurten worden door de koffiemachine zelf aangegeven. Dit vind ik een groot voordeel, omdat hij bijhoudt wanneer het ongeveer nodig is. Er zijn meerdere reinigingsprogramma’s die je zult moeten doorlopen, namelijk het ontkalken en de algemene reinigingsbeurt.

Conclusie: Kopen of niet kopen

Als eindconclusie kan ik zeker stellen dat ik het een feest vond om deze volautomaat te testen. Het gemak waarmee de De’Longhi Dinamica de beste cappuccino’s weet te zetten is zeer goed. De hoge kwaliteit cappuccino’s die je met deze volautomaat kunt zetten zijn zeker een overweging waard om te kopen. Vooral wanneer je een verfent cappuccinodrinker bent.

Wat ik ook kan stellen is dat de hoge kwaliteit van het melkschuim-systeem geen afbreuk doet aan de rest van deze volautomaat koffiemachine van De’Longhi. Want de geïntegreerde bonenmaler functioneert naar behoren en maakt zeker geen lawaai. Hij kan heerlijke zwarte koffie’s en espresso’s zetten.

Daarnaast is het een waanzinnig mooi koffiezetapparaat om te zien. Het is dan ook geen straf om deze op het aanrecht te hebben staan. Of je hem moet kopen hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Want wanneer je alleen van zwarte koffie’s houdt, is het een grote investering. Maar wanneer je het geld ervoor over hebt en je een cappuccinoliefhebber bent, is het de overweging zeker waard.

1 gedachte over “Review De’Longhi Dinamica”

Plaats een reactie