Mobiele koffiebar bij evenementen

Mobiele koffiebar op evenement

Het inhuren van een mobiele koffiebar bij evenementen en festiviteiten wordt vaak gedaan. Koffie op locatie is een van de eerste dingen waar aan gedacht wordt bij het organiseren van een evenement. En ook de bezoekers van een festiviteit gaan met die gedachte naar het event. Wat op de locatie van het terrein kun je vaak wel koffie halen.

Koffie uit besteden of barista inhuren?

Zelf de koffie op een evenement verzorgen is een hele klus. Daarom wordt er vaak gekozen voor het inhuren van een barista. Zij komen met een mobiele koffiebar op het evenement om te bezoekers te voorzien van verse bakjes koffie, cappuccino en allerlei soorten thee. Het is tegenwoordig dè aankleding van menig event: een koffie foodtruck op locatie! Lekkere koffie en tevens een genot om naar te kijken.

Koffie foodtruck op locatie

Een handige oplossing voor de koffie tijdens een evenement, maar ook zeker een visitekaartje voor de gasten. De koffie foodtrucks die op locatie koffie verzorgen zijn tegenwoordig een event op zichzelf. Met hun opvallende verschijningen wordt er direct een mooie sfeer gecreëerd. Veel organisaties gebruiken de koffietruck dan ook als aankleding van het evenement.

Soorten koffietrucks op evenement

Een mobiele koffiekar kan een oldtimer zijn die is omgebouwd tot foodtruck met koffie. Maar er zijn ook spik splinternieuwe uitvoeringen, bakfietsen die de koffie op locatie verzorgen en de kleine Piaggio met grootse smaken in koffie. Kortom, je hebt ze in allerlei soorten en maten.

Sommige bedrijven hebben meerderde uitvoeringen waarin ze op locatie de koffie kunnen schenken. Hierdoor kunnen ze voor kleine en grote evenementen de koffie op locatie verzorgen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere punten een uitgave van de koffie wilt hebben. Zo kan het evenement vlot doorlopen en ontstaan er geen ophopingen voor de koffietruck.

Mobiele koffiekar op locatie

Je hoeft natuurlijk niet een koffietruck op je evenement te laten komen. Je kan er ook voor kiezen om een mobiele koffiebar te huren, met of zonder barista. Wanneer je zelf iemand hebt die de koffie kan schenken is het een optie om alleen de espressomachine en toebehoren te huren.

Er zijn bedrijven waarbij de espressomachine op een leuk en handig karretje kan worden geleverd. Maar het is ook mogelijk om alleen de machine te huren. Dit is vooral handig wanneer het je puur gaat voor het verzorgen van goede koffie op locatie. Op deze manier heb je zelf alle ruimte het evenement naar wens in te delen, inclusief hoe de koffie wordt geserveerd.

Kosten mobiele koffiekar op evenement

De kosten voor koffie op locatie tijdens je evenement hangen van een aantal dingen af. Meestal rekent een barista het aantal uur dat hij wordt ingehuurd. Ook wordt er gekeken naar het geschatte aantal bezoekers. Je kunt op deze manier een vaste prijs afspreken. Op deze manier kunnen de bezoekers op het evenement onbeperkt koffie en thee halen.

Het is soms ook mogelijk om per consumptie af te rekenen, dit gebeurt vaak door het gebruik van munten. Mocht je evenement niet de standaard indeling hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de barista. Zo kun je samen kijken naar de beste optie om de koffie op je evenement te verzorgen.